Sport - Osobe sa invaliditetom i prijatelji na Adi u susret Univerzijadi

Aktivnosti Sport Osobe sa invaliditetom i prijatelji na Adi u susret Univerzijadi
Osobe sa invaliditetom i prijatelji na Adi u susret Univerzijadi

09. jul 2009. | Beograd, Ada

Povodom otvaranja sportskog kompleksa prilagođenog osobama sa invaliditetom u Blizini Ade Safari na 700m2 sa terenima za košarku, fudbal, odbojku i tenis održana je i manifestacija „Osobe sa invaliditetom i prijatelji na Adi u susret Univerzijadi“

 

09. jula 2009.godine , na sportskim terenima na Adi Safari, održana je celodnevna sportska Manifestacija “OSI i prijatelji na Adi u susret Univerzijadi 2009.”. Na ovoj manifestaciji učestvovale su osobe sa invaliditetom, javne ličnosti, političari, studenti i mnogi drugi koji su se takmičili u pikadu, stonom tenisu, bagmintonu, kosarci i fudbalu. Učestvovalo je 130 osoba sa invaliditetom, kao i 120 osoba bez invaliditeta.

Prema rečima Darka Ivića, predsednika Hendi Centra Koloseum, koji je i pokrenuo inicijativu za izgradnju, Centar obuhvata četiri terena, za košarku, tenis, odbojku i fudbal, koji su prilagođeni osobama sa invaliditetom. On je dodao da su izgrađena i kupatila po svim svetskim standardima, kao i odlični prilazi svim terenima.

U sportskim nadmetanjima učestvovali su i Božidar Đelić, potpredsednik Vlade Srbije, Snežana Samardžić-Marković, ministarka sporta i omladine, Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda, Aleksandar Antić, predsednik Skupštine grada, i Aleksandar Kovačević, gradski sekretar za sport i omladinu.

- Lepo je što otvaramo prostor koji je specifičan u celoj jugoistočnoj Evropi, kompleks koji je u potpunosti prilagođen osobama sa specifičnim potrebama. Činjenica je da se Srbija oporavlja, ali smo daleko od konačnog cilja i još je mnogo napora i truda pred nama. Ali je lepo što je Savetodavno telo pri kabinetu gradonačelnika za tako kratko vreme uspelo da ostvari konkretan rezultat - rekao je Božidar Đelić.

Gradonačelnik Đilas zahvalio se svima koji su podržali ideju da osobe sa  invaliditetom dobiju mesto gde će moći da se bave sportom kao i svi drugi građani.

Ministarka Snežana Samardžić-Marković istakla je da je izgradnja ovog sportskog kompleksa dobar primer saradnje države i nevladinog sektora i dodala je da jeMinistarstvo ovaj projekat pomoglo sa šest miliona dinara. Aleksandar Antić pozvao je vlasnike privatnihkompanija ali i javna preduzeća da zaposle što više osoba sa invaliditetom. Pored Ministarstva za omladinu i sport, oko 2,5 miliona dinara za izgradnju ovog objekta, uložili su i Javno preduzeće Ada Ciganlija i Opština Čukarica.

 

 

 

 

 

Sport na ADI 2012.godine

04. oktobar 2012. | Beograd, Ada

Sport na ADI 2012.godine

U organizaciji Hendi Centra Koloseum, JP Ade Ciganlije, Dečijeg kulturnog centra u saradnji sa Savetodavnim telom OSI pri Kabinetu gradonačelnika u četvrtak 04.10.2012.sa početkom u 11,30 na Adi ciganliji (Ada safari) održale su se : rekreativno, sportsko, zdravstvene aktivnosti osi na Adi u okviru dana dečije manifestacije Radost evrope i nedelje posvećene deci sa invaliditetom

“Osi na Adi u oazi zdravog stila života”

Sport na ADI 2011.godine

09. jul 2011. | Beograd, Ada

Sport na ADI 2011.godine

U organizaciji Hendi Centra Koloseum i JP Ade Ciganlije na Adi Ciganliji u okviru sportskih terena namenjenih osobama sa invaliditetom, održano je nekoliko sportsko rekreativnih programa u cilju promovisanja zdravog stila života osoba sa invaliditetom

Osobe sa invaliditetom i prijatelji na Adi u susret Univerzijadi

09. jul 2009. | Beograd, Ada

Osobe sa invaliditetom i prijatelji na Adi u susret Univerzijadi

Povodom otvaranja sportskog kompleksa prilagođenog osobama sa invaliditetom u Blizini Ade Safari na 700m2 sa terenima za košarku, fudbal, odbojku i tenis održana je i manifestacija „Osobe sa invaliditetom i prijatelji na Adi u susret Univerzijadi“

sr | en